Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

UNESCO VERDENSARV FOTOUDSTILLING

SE UNESCO VERDENSARV FOTOUDSTILLING
Til og med den 22. oktober kan I opleve UNESCO verdensarv fotoudstillingen “Dramatisk arkitektur eller vild natur?” på Esrum Kloster & Møllegård. Den blev sat op den 1. oktober i forbindelse med eventen Kongernes jagt, heste & pragt.

Kig forbi og oplev fotoudstillingen, der fortæller om det kongelige jagtlandskab i Gribskov, Store Dyrehave samt Jægersborg Hegn & Dyrehave. Se de 30 smukke fotografier taget af fotograf Peter Leschly, der i tæt samarbejde med kurator Liv Thøger-Aldahl fra Parforcejagtlandskabet har arbejdet over 2 år på at indsamle materiale til fotoudstillingen.

Her kan I se billeder fra de fire årstider og læse de spændende historier om den vilde parforcejagt og et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse. Et helt unikt jagtlandskab, som med UNESCO-udpegningen i 2015, blev en del af menneskehedens umistelige kulturarv.

HESTENES BETYDNING FOR MUNKENE OG KONGEN
Fotoudstillingens placering på Esrum Kloster & Møllegård er ikke tilfældig. De første munke der rejste til Esrum red på heste fra Frankrig, og herefter fik hestene en enorm værdi for munkene; De benyttede dyrene til at opbygge klosteret, pløje markerne, slæbe tømmer samt transport.

Senere da kongeslægten tog over på området, har de man set et stort potentiale i landskabet. De lange lige jagtveje i Nordsjælland var skabt til høj fart og prægtige heste. Christian 5. krævede stærke og pragtfulde heste, der bl.a. blev avlet på @esrumkloster f.eks. Frederiksborghesten også kaldet ”Den danske hest”. Denne race var de danske kongers stolthed.