Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Sommerferie - Middelalderens børn

Middelalderens sanselige univers – i børnehøjde
I sommerferien kan børn og barnlige sjæle give sig hen til middelalderens sanselige univers. Her kan man komme helt ned i gear og få fingrene i bolledejen med historiske aktiviteter. Børnene kan opleve, hvordan det var at være barn i middelalderen – enten som katolsk novice, skønjomfru og riddersvend fra adelen eller håndværkerlærling fra landet.

I alle sommerferiens uger kan man lave middelalderlige fladbrød over åben ild, klæde sig ud i middelaldertøj og lege som børnene gjorde i middelalderen.

Uge 27 & 31: Klosterskole
Som novice i lærer man, hvad det vil sige at gå i kloster – der skal skrives med fjer og hjemmelavet blæk, laves rosenkranse, dryppes lys og males ikoner. Man kan også teste sine helbredende evner i medicinværkstedet, hvor der laves salve og plaster – efter munkenes opskrifter!

Uge 28 & 30: Håndværk
I sommerferiens midterste uger kan man lave middelalderligt håndværk! Her kan man give sig i kast med tinstøbning, syning og gamle fletteteknikker. Har man mod på at blive teglbrænder- eller snedkerlærling, kan man også lære at snitte og lave teglperler.

Uge 29 & 32: Adel og ridder
Alle med en ridder og skønjomfru i maven inviteres i adelsskole. Her kan man træne fægteteknikker, prøve kræfter med redskaber fra en middelalderlig ti-kamp og ridderudstyr, male sit eget våbenskjold og kaste med blide-slynge kl. 11.30 &13.00. Man kan også sy fine punge af fornemt stof og brodere som en rigtig adelsjomfru!

Spil, oplevelser i landskabet, café, naturlegeplads … og alt det andet!

Når man køber billet til aktiviteterne, får man også adgang til det nye reformationsspil ”TRO, MAGT & KAOS”, hvor man sammen med familien kan spille sig igennem reformationens dilemmaer.

Vil man have en pause fra aktiviteterne, kan man gå på opdagelse i det grønne sommerlandskab, der byder på helt nye oplevelsesruter, naturlegeplads og dyr, der gerne vil klappes.

I Klosterkælderen kan man hente kolde is, og Møllecaféen byder på herlig sommerfrokost med masser af klosterurter! (bemærk: Caféen er lukket om mandagen)

Åbningstider:
Mandag – søndag fra uge 27 til 32 kl. 11 – 16

Entré (inkl. entré til klosteret):

Voksne: 75,- Børn: 50,-

Køb billet her