Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Folkeskolens mellemtrin

DEN MAGISKE KLOSTERHAVE

Slangerod, bulmeurt og hundetunge – klosterhaven bugner af mærkelige planter. Nogle er giftige, hvis man indtager dem i store doser, men de kan også have en helbredende virkning, hvis man ved, hvordan man skal bruge dem. En del af den medicin, vi bruger i dag, er fremstillet på baggrund af munkenes viden og erfaringer i brugen af de helbredende klosterhaveplanter. Kom med en dag i klosterhaven og hør alle de sjove historier om planternes virkning, om tro og overtro og om middelalderens sygdomsopfattelse. Fremstil jeres egen medicin af tørrede urter, æg og honning og efterprøv virkningen, hvis du tør.

Klassetrin: 4. – 6. klasse

Fag: Historie, kristendomskundskab, natur/teknologi

Periode: april til september

Varighed: ca. 3 timer

Pris: 750 kr. pr. klasse

 

I MUNKENES FODSPOR

Hvad vil det sige at gå i kloster og hvorfor valgte nogle det liv? Hvad skete der inden for klosterets mure og hvad var egentlig klostrenes opgave? Prøv selv forskellen på en kormunk og en lægbroders opgaver. Gennem forløbet får vi et indblik i munkenes liv og klosterets betydning for samfundet og taler om hvad der egentlig skete med klosteret og hvorfor. Vi besøger både klosteret og bruger de nære omgivelser.

Klassetrin: 4. – 6. klasse

Fag: Historie, kristendomskundskab

Periode: Hele året

Varighed: ca. 2 timer

Pris: 750 kr. pr. klasse