Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Program Middelalderdage 2019

Tag på shoppingtur i de mange boder, der sælger ud af middelalderens bedste varer // Sluk tørsten i kroen ”Den Kåde Munk” // Slå dig løs i madboderne, der serverer middelaldermad // Lad dig underholde af gøglere og musikanter, der indtager  scenen

SCENE 1

10.45 – Trup Ting Tang / Energisk gøgler-børnetrup fra Bornholm.
11.30 – Orthae / Fakir der sluger sværd, spyr med ild og går på glas
12.15 – Krapyl / Krapyl er et firemands ensemble, der optræder med sange og musik fra middelalder og spiller på kopier af historiske instrumenter.
13.00 – Maximus Heraticus / Er du til sandfærdige løgnehistorier, gøgl, spas og sjov? Så kom og oplev den gale gøgler for fuld udblæsning.
13.45 – Arkadia / Svensk gøgler af Guds nåde med masser af skæv humor.
14.30 – Lurifas /Lyden af den folkelige middelalder for de mindste, spillet på instrumenterne er af historisk oprindelse.
15.15 – Orthae / Fakir der sluger sværd, spyr med ild og går på glas
16.00 – Maximus Heraticus /  Er du til sandfærdige løgnehistorier, gøgl, spas og sjov? Så kom og oplev den gale gøgler for fuld udblæsning.
16.30 – Krapyl / Krapyl er et firemands ensemble, der optræder med sange og musik fra middelalder og spiller på kopier af historiske instrumenter.

Besøg middelalderens håndværkere og få en snak og se dem arbejde // Lær at sy, filte og andet håndarbejde // Lav bensmykker, træarbejde, pileflet, halmdukker og pottemagerkunst // Slå jer ned ved scenen, og lad jer underholde

SCENE 2

10.30 – Maskelade Dukketeater / Dukketeater for de mindste, der tager udspring i eventyr, sagn og myter.
11.15 – Lurifas / Lyden af den folkelige middelalder for de mindste! Instrumenterne er af historisk oprindelse og spænder fra slagtøj, strenge og blæsere.
12.00 – Instrumentmagerens kone / Med kurven fuld af musikinstrumenter bliver der præsenteret instrumenter, spillet og sunget.
12.45 – Götterfunken / Fem trubadurer spiller, synger og underholder.
13.30 – Trup Ting Tang / Energisk gøgler-børnetrup fra Bornholm.
14.15 – Krapyl / Krapyl er et firemands ensemble, der optræder med sange og musik fra middelalder spillet på kopier af historiske instrumenter.
15.00 – Maskelade Dukketeater / Dukketeater for de mindste, der tager udspring i eventyr, sagn og myter.
15.45 – Arkadia: Sådan træner du din drage / Hils på dragen Sødnæse og få gode og sjove råd, til hvordan man træner en drage.
16.15 – Lurifas / Lyden af den folkelige middelalder for de mindste! Instrumenterne er af historisk oprindelse og  spænder fra slagtøj, strenge og blæsere.

Besøg riddernes lejre, prøv deres udstyr og få en snak om rustninger, hjelme og våben // Prøv kræfter med bueskydning og bliv klogere på den ædle kunst // Lær kampteknik // Lad jer underholde i Kamparenanen, hvor fodfolket og de ædle riddere svinger sværd og skjolde.

KAMPARENA

11.15 – Polish Combat Group / Oplev et fejende flot kampshow, når de polske riddere indtager arenaen.
12.15 – Burganda / Omrejsende militærenhed fra 1400-tallet. Se kampshowet, besøg dem i feltlejren og hør mere om våben og rustninger.
13.15 – Gordons Route / Riddergruppe fra 1350. Oplev de dramatiske og krigeriske kampe.
14.15 – Polish Combat Group / Oplev et fejende flot kampshow, når de polske riddere indtager arenaen.
15.15 – Burgenda / Omrejsende militærenhed fra 1400-tallet. Se kampshowet, besøg dem i feltlejren og hør mere om våben og rustninger.
16.15 – Gordons Route / Riddergruppe fra 1350. Oplev de dramatiske og krigeriske kampe.

Indskriv dig i væbnerskolen, og lær om riddernes vigtigste dyder og færdigheder // Dyst i stærkmandskonkurrencer. Tag en tur på 10-kamps-manegen eller hold-et-stort-sværd-på-tid // Lær at tage kampen op mod en ægte ridder // Den fornemme adelsfrøken kan brodere og få sat sit hår // Se flotte shows på Turneringspladsen med ridder, heste og rovfugle.

TURNERINGSPLADS

10.45 – Fruer til hest – Et rigtigt eventyr / Der var engang en ægte prinsesse, der skulle troloves. Bejlerne prøvede at imponere med titler, færdigheder og fine heste. Får hun lov at følge sit hjerte, eller ryger hun i kloster?
11.45 – Falkecenter Samsø: Falkeshow / Se de imponerende falke flyve og hør om middelalderens jagtfugle
12.45 – Nyborgs frie lanser: Sådan træner du din stridshest / Hesteopvisning, hvor man kan se, hvordan man træner et stridshest.
13.45 – Fruer til hest: Et rigtigt eventyr / Der var engang en ægte prinsesse, der skulle troloves. Bejlerne prøvede at imponere med titler, færdigheder og fine heste. Får hun lov at følge sit hjerte, eller ryger hun i kloster?
14.45 – Falkecenter Samsø: Falkeshow / Se de imponerende falke flyve og hør om middelalderens jagtfugle
15.45 – Nyborgs frie lanser: Sådan træner du din stridshest / Hesteopvisning, hvor man kan se, hvordan man træner et stridshest.
16.15 – (Kun lørdag) Kong Valdemars Venner / Fejring af Dannebrogs 800 års jubilæum med hesteoptog og sang

Lav urtemedicin efter munkenes foreskrifter // Lav rosenkranse og skriv med fjer og blæk // Lad jer underholde af forskellig musik fra scenen // Prøv munkenes dragter.

SCENE 3

11.00 – Götterfunken / Fem trubadurer spiller, synger og underholder.
11.45 – Toner af Hildegard / Klassisk nonnesang. Hør Sangerinden Hanne, der synger sange fra nonnen Hildegard af Bingens repetoir.
12.30 – Helsingør Domkirkes børnekor / Hør stemningsfulde børnestemmer og se koret gå i projitioner.
13.15 – Toner af Hildegard / Klassisk nonnesang. Hør Sangerinden Hanne, der synger sange fra nonnen Hildegard af Bingens repetoir.
14.00 – Götterfunken / Fem trubadurer spiller, synger og underholder.
14.45 – Instrumentmagerens kone / Med kurven fuld af musikinstrumenter bliver der præsenteret instrumenter, spillet og sunget.
15.30 – Helsingør Domkirkes børnekor / Hør stemningsfulde børnestemmer og se koret gå i projitioner.
16.15 – Toner af Hildegard / Klassisk nonnesang. Hør Sangerinden Hanne, der synger sange fra nonnen Hildegard af Bingens repetoir.