Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Julemarked

  • 30/11-2013 - 01/12-2013
    10:00 - 17:00

julestjerne_kvadratisk

Årets julemarked byder på eksklusive produkter fra franske klostre, moderne fortolkninger af middelalderens råvarer fra nordsjællandske kvalitetsproducenter og Esrum Klosters egne produkter

Sidste år kunne gæster til julemarkedet i Esrum ved selvsyn konstatere, at klostre rundt om i Europa ikke kun står bag de højt besungne trappistøl, men desuden er leveringsdygtige i reformerende råmælksoste, forførende fransk nougat, chokerende smagfulde chokolader, dydige dessertvine og sublime sæber.

I år har vi udvidet repertoiret og ryddet hylderne hos en række af Frankrigs bedste, producerende klostre. Og vil man have lokalt supplement til det franske, byder vi selv ind med vores lækre Esrum Kloster produkter, som i år er udvidet med syltede kirsebær, æblesirup oma. De mange produkter kan købes enkeltvis eller pakkes i smukke kurve – lige til julens værtinder.

Jul og madvarer hører ufravigeligt sammen. Og en stor del af de råvarer, vi betragter som faste bestanddele i madlavningen, stammer fra middelalderens køkken.
Vi har derfor inviteret kvalitetsproducenter fra fødevarenetværket Smag på Nordsjælland ind med deres moderne og meget lækre nyfortolkninger af middelalderens brød, øl, krydderier, charcuteri, vin, kaffe, chokolade, marcipan, syltede bær og frugter oma.
Abbedsalen danner som altid rammen om en hyggelig og stemningsfuld julestue med både sødt, salt og varmt. Og i klostergården kan børnene fremstille deres egne middelalder småkager over åben ild.