Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Cykeludlejning i august

I fire weekender i august kan du leje en cykel på Esrum Kloster og få muligheden for at udforske det nordsjællandske landskab rundt om Esrum Kloster på to hjul. Med afsæt fra Esrum Kloster og det kommende besøgscenter for Nationalpark Kongernes Nordsjælland kan du udforske én eller flere af de mange cykelruter, der findes i området.  Du får et kort og 3 turforslag med til at lade dig inspirere af – for med cyklen kan du nemt opleve nogle af de mange spændende ting, der ligger lidt længere væk fra klosteret.

Turforslag med hver deres historie i området
Du kan for eksempel cykle langs Esrum sø til nogle af udsigtstårnene i nærheden eller besøge områdets tre største egetræer. Er du mere til historiske oplevelser, kan du cykle nordpå til Væltningen, et essentielt sted i fortællingen, om hvordan brænde blev fragtet på tunge pramme ad Esrum brændekanal til Dronningmølle, hvorfra det kunne sejles til København.

Alle ture er præsenteret på et kort, du får udleveret sammen med cyklen.

Turforslag:

De store træer – top træ:
Ruten går gennem Gribskov forbi skovens tre største egetræer. Det første egetræ ligger tæt på Esrum Kloster.
Længde: Ca. 9,8 km.

Udsigtsturen/Fugleturen:
Turen går sydpå gennem Gribskov langs Esrum sø. Midtvejs nede langs søen drejer den ad Tumlingevej og herefter Damvej, og man kommer til udsigtstårne på Gillelejevej. Her er det oplagt at holde en pause. Turen går hjemad på mindre stier, og man kører lige på hjørnet af Esbønderup Kohave, før man følger Tingbakken til Esrum Hovedgade og Klosteret.
Længde: Ca. 10,5 km.

Storedam og væltningen:
Turen går nordpå til Storedam ved Snævret Skov. Her kan man følge Keldså til den nordligste del og herefter Esrum Å sydpå langs kanten af skoven. Til sidst kører man vest ud af skoven og rammer Sodemarksvej og følger denne til Esrum Hovedgade og tilbage til klosteret.
Længde: Ca. 6,9 km

Udlejning af cykler:

Lørdag & søndag d. 6. & 8. august 10.00-17.00
Lørdag & søndag d. 13. & 14. august 10.00-17.00
Lørdag & søndag d. 20. & 21. august 10.00-17.00
Lørdag & søndag d. 27. & 28. august 10.00-17.00 (Nordsjællands Vandrefestival)

Pris pr. dag 50 kr.

Det er muligt at købe en lækker sandwich til turen i Møllecaféen – og i butikken finder du et bredt udvalg af snacks, kolde drikke mm.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med Visit Nordsjælland og Dansk Cykelturisme med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.