Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Nordkystens Kunsttriennale 2019

Nordkystens Kunsttriennale 2019 er en kunstnerisk oplevelsesrejse gennem tider og steder, hvor alle med lommeguiden i hånden kan tage cyklen, bilen eller snøre vandreskoene og gå på opdagelse i 19 kunstværker i landskabet og indenfor Gribskovs kulturinstitutioners unikke rammer.

Kunsttriennalen tager afsæt i den nyåbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved at forholde sig til temaet Arv. Ikke blot den fysiske, men også den immaterielle arv, kulturarven, der er indlejret overalt i landskabet fra tidernes morgen.

Oplevelserne ligger som perler på en snor på den 38 km lange rute fra Gilleleje til rundkørslen ud ad Gilleleje på Bonderupvej, til Museum Nordsjælland på Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, Munkeruphus, Tegners Museum & Statuepark, Esrum Kloster & Møllegård, Græsted Torv og Søborg Slotsruin.

Se filmen om Triennalen her

KUNSTNERE PÅ ESRUM KLOSTER

Mette Martinussen – Gastronomi og fordybelse – Arven fra munkene

Mette Martinussen – kok, iværksætter og madkulturel iscenesætter – sætter sammen med lyddesigneren Ditlev Brinth munkenes liv i scene i en fantastisk mad- og lydoplevelse. Inspireret af munkenes idealer om rytme, gentagelse og tavshed inviteres du ind til en stund i fordybelse.

Publikum føres gennem tre sanserum, der hver især tager udgangspunkt i en del af munkenes opdeling af døgnet. Her træder du ind i den blanding af ensomhed og fællesskab, som kendetegner klosterlivet og er igen i dag er højaktuel. Vi higer i dag efter tid og mulighed for at finde ind til en grundlæggende kerne i os selv i en global og foranderlig verden. Du bliver budt på en række mad-, drikke- og sanseoplevelser ud over det sædvanlige, der alle tager afsæt i at finde indre ro og fordybelse.

Arrangementet er 22. – 24. august, med 3 tider per dag.
Mødested: Foran Vandmøllen ved Møllegården. Parkering på den store parkeringsplads ved Frederiksværksvej.

KØB BILLET HER

Elsebeth Jørgensen – “Ekko fra Esrum, 2019″

En klosterruin og naturen omkring den gemmer på usynlige historier, som vi aldrig vil kunne forstå i sin oprindelige helhed. I lydværket Ekko fra Esrum, der kan opleves i klosterets urtehave, tager Elsebeth Jørgensen afsæt i egen fotodokumentation og historiske kilder samt dialoger med arkæologer, historikere, arkæobotanikere og biologer.

Værket er stedsspecifikt, men indeholder poetiske fiktioner, der springer i tid og rum, hvor Jørgensen involverer komponister, skuespillere og forfattere i at bidrage til en flerstemmig montagefortælling. Værket reflekterer over det, der bevares eller forsvinder – ruinerne, landskaberne og den uhåndgribelige arv – af det der ikke ses på steder af organiseret botanik og vildnis.

I haven er der installeret en cirkelkonstruktion af cement, spredt rundt på arealet mellem planter og gangstier. Her kan man sidde og lytte til værket i eget tempo eller sammen med andre, når det opføres som udendørs lydperformance. Lydmontagen kan høres på eget udstyr via www.ekkofraesrum.dk eller udstyr der lånes i butikken på Møllegården.