Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Mennesket i klosteret

MENNESKET I KLOSTERET

En stemningsfuld oplevelse og et særligt indblik i klosterlivet.

Og hvorfor skal du vide mere om klosterlivet, spørger du nok? Det skal du, fordi livet bag de tykke klostermure fascinerer – både dengang og nu. For hvorfor valgte så mange egentligt, at gå i kloster i middelalderen? Og hvad siger det os moderne mennesker i dag?

Lev dig ind i munkenes verden

I udstillingen byder det store tidshjul dig velkommen. Lyset i tidshjulets ringe er i konstant bevægelse. De gentagende skift i farverne fra solopgang til solnedgang, fra lys til mørke, sætter stemningen for oplevelserne i udstillingens øvrige rum – med et liv i evig gentagelse og vekslen mellem bøn og arbejde.

Til tonerne af tidebønnerne bliver du inviteret ind i det allerhelligste – til munkenes bønner og messesang – til en helt særlig og sanselig oplevelse gennem lyd og lys. Følger du den stille hvisken på de mange sprog, der engang blev talt på klosteret, kan du fordybe dig i personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen.

I ”Mennesket i Klosteret” kommer du med på en rejse tilbage i tiden som en del af det fællesskab, der engang fandtes på klosteret, og med det, du selv bringer ind i det.

Projektet er lavet i samarbejde med YOKE og Dark Matters.

Udstillingen er sponsoret af Knud Højgaards Fond:

Knud Højgaards font