Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Magt i himlens navn

 

Lad Esrum Klosters storhed og fald tage magten over dig!

For 500 år side tårnede Esrum Kloster sig op i landskabet. Hvordan så det ud? Hvordan i himlens navn fik Esrum Kloster så meget magt? Få svaret, når vi stiller skarpt på klosterets storhed og fald i udstillingen ”Magt i himlens navn”.

Kalkmalerier møder tegneserier
Tag på en rejse gennem Esrum Klosters historie i et visuelt univers, hvor middelalderens kalkmalerier møder moderne tegneserier. Følg klosteret fra grundlæggelse og frem til nedrivning, og gå på opdagelse i de mange fine lag og detaljer i tegningerne.

Tag på VR-rejse gennem de forsvundne klosterbygninger
Oplev en fantastisk virtual reality-rejse, og få mulighed for at kigge rundt i de nu forsvundne klosterbygninger. Du bliver ført gennem gange og korridorer, udenfor i den smukke fratergård og ind i den prægtige klosterkirke. Til sidst stiger du til himmels og får et kig udover området.

Kom et smut i himmel og helvede – og ud på den anden side
Bliv ført gennem en ”trostunnel” med tegninger og lyd fra både himmel og helvede. Få fornemmelsen af, hvad tro var i middelalderen, hvad der var på spil, og hvorfor kirken fik så meget magt, som den gjorde.

Hig og søg i gamle breve!
Esrum Kloster var velstående og ejede store dele af Nordsjælland i middelalderen. Beviset findes i en lang række gavebreve fra kongen, biskopper og andre højtstående personer, der har doneret jord eller privilegier til klosteret. Gå på opdagelse i breve fra gulv til loft og find ud af, hvad paven, kongen og stormændene havde på hjerte.