Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Augmented Reality - En digital rejse gennem Esrum Klosters storhed og fald

Tag med på en fantastisk rejse, når vi 1. april åbner med en ny digital oplevelse i Augmented Reality. Du skal på en tur rundt i landskabet med en Ipad i hånden, genrejse de forsvundne bygninger og få et sjældent kig ind i munkenes liv, for til sidst at rive hele klosteret ned igen. Undervejs bliver du guidet af ”Ånden fra Esrum kloster” – levendegjort af Lars Mikkelsens stemme.

Tag på rejse i landskabet gennem digitale lag
Med en Ipad i hånden kan du tage på en rejse i det historiske landskab omkring klosteret og genrejse de historiske bygninger i fuld størrelse – der hvor de rent faktisk lå for mere end 500 år siden. Augmented Reality er en teknik, hvor det digitale lag smelter sammen med virkeligheden. Det er en stedspecifik oplevelse, hvor det digitale kloster vokser op af nutidens landskab, og man får fornemmelsen af at stå midt i historien!

Lad ånden fra Esrum Kloster guide dig
I oplevelsen bliver du guidet af ”Ånden fra Esrum Kloster” – levendegjort af Lars Mikkelsens stemme. Ånden er Esrum Klosters fælles hukommelse. Den har set alt og ved alt. Den er din guide på rejsen til forskellige spots i landskabet, hvor den folder historien ud for dig.

Vær med til at bygge klosteret op, få et kig ind i til det allerhelligste – og riv det hele ned igen
Ved rejsens start giver ånden et overblik over hele området, når alle klosterbygningerne popper op en efter en på det dynamiske kort. Herefter rejser det kolosale klosterkompleks sig foran dig, og ånden fører dig ind til det aller helligste – munkenes fratergård, hvor du får et kig ind i biblioteket, sovesalen og ned i en grav. Til sidst bliver du ført ind i klostergården, omringet af kirken og de store sidelænger, der med et brag falder sammen om ørene på dig.

Historien bag
Landskabet omkring Esrum Kloster er, og har historisk set været, et attraktivt område for magtfulde mennesker. Munkene byggede et kæmpestort cistercienserkloster til Guds ære i 1151. Kongen rev det ned ved Reformationen i 1536, da han overtog området. I nutidens klosterlandskab, hvor kun 1/10 af middelalderens kloster står tilbage, er det svært at forestille sig, hvordan det kolosale klosterkompleks rent faktisk så ud for mere end 500 år siden og hvilken betydning, det har haft for vores fælles historie.

Oplevelsen er henvendt til:
Alle der kan betjene en Ipad. Der bliver talt i et letforståeligt sprog, så børnefamilier også kan være med.

Praktisk:
Varighed:
Turen længde er ca. 500 m. og tager 15 min.

Pris og åbningstider:
AR-oplevelsen er inkluderet i entrébilletten, og følger åbningstiderne på klosteret.
Voksne: 95,- // Børn under 18 år: Gratis

Udlevering af Ipads:
Du får udleveret Ipad i butikken på Møllegården – det er også her du køber entrébillet.