Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Efterårsferie - vinterens forråd

Arrangementet afholdes

lørdag 10 oktober til fredag 16 oktober fra kl. 10.00 til 17.00

Billetter

Voksen 85 kr
Barn (3-18 år) 50 kr

Besøg klosteret i efterårsferien, og tag hele familien med i forrådskammeret. Lær hvordan man gemmer mad til vinteren, besøg udstillingerne, tag med på familierundvisninger og spis herlig frokost i Møllecaféen.  

I middelalderen var det vigtigt at sikre vinterens forråd. Og konserveringsmetoder som saltning, røgning og syrning stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor man gemte noget af høsten og de slagtede dyr til koldere tider.

Lær at konservere fødevarer på gammeldags manér
I Klostergården kan man besøge forskellige stationer, hvor man kan dykke ned i forskellige konserveringsmetoder – selvfølgelig på middelaldermanér!

Plante- og jagtløb
Indsaml planter på klosterets område, eller tag på jagtløb i skoven og vind fede præmier. Find poster og deltag i en lille quiz og bliv klogere på medicinske planter, jagt og vildt i middelalderen. Når ugen er gået trækker vi en samlet vinder.

Tørring, saltning, røgning og fermentering
Tør din egen lille pose bær over bål – og få tips og tricks til hjemmetørring. Vær med til at salte sild og ryge skaldyr – og få opskriften med hjem. Du kan også starte en fermentering op fra bunden, og afslutte den derhjemme.

Udstillinger og naturlegeplads
Besøg klosterets udstillinger – du kan blandt andet opleve den helt nye Virtual Reality-udstilling ”Magt i himlens navn”. Prøv også kræfter med Reformationsspillet, hvor I som familie er med til at afgøre Danmarks skæbne! Naturlegepladsen er klar til at modtage børn i alle aldre, der kan kravle i sildetønder og på store træfigurer, gynge eller tage en tur på svævebanen.

Gratis rundvisninger med smagning –  både for børn og voksne
Bliv klogere på klosterets historie, planterne i klosterhaven og hvordan man historisk har gjort sit forråd klar til vinteren. Undervejs smager du på lidt af hvert. Børnerundvisninger foregår hver dag kl. 12, og voksenrundvisning kl. 14.

Café og butik
Klosterbutikken og Møllecaféen holder åben i hele efterårsferien. Her kan man spise en god frokost, varme sig med kaffe og kage, eller blot nyde en klosterøl frisk fra fad. Butikken har som altid lækre klosterprodukter på hylderne, ligesom den i efterårsferien ikke går ned på legetøj og bøger om konservering. 

Åbningstider i efterårsferien:
Lørdag 10. oktober - fredag 16. oktober 
kl. 10 - 17 (formidling omkring konservering slutter kl. 16)

Entré i efterårsferien:
Voksne: 85,- // Børn (3-18 år): 50,- // Børn under 3: gratis
Køb din entrébillet her på hjemmesiden eller i døren på dagen.