Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Ølfestival

Arrangementet afholdes følgende dage

fredag d. 2 oktober fra kl. 15.00 til 20.00
lørdag d. 3 oktober fra kl. 11.00 til 20.00

Billetter

Entré (inkl. smageglas) 75 kr
10 smagepoletter 100 kr

BEMÆRK: Ølfestivalen er flyttet fra 1. & 2. maj til 2. & 3. oktober pga corona-situationen.

Duften af frisktappet øl breder sig i Esrum, når de historiske bygninger ved Møllegården fyldes til randen med klosterøl, mikrobryg og håndbryg. Mød brygmesteren over en smagsprøve på hans - eller hendes - eget bryg. Vær med til at smage på og kåre årets bedste klosterbryg, fyld øldepoterne op med kvalitetsøl, og få en snak med ligesindede ølnørder om smagsnuancer og bryggeteknik.

Mikrobryg, håndbryg og klosterbryg
Mød brygmestrene fra danske nano- og mikrobryggerier. Smag deres øl og få en snak om humle, gær, smagstilsætninger og meget andet. Svinger du forbi håndbryggerne, smager du med garanti noget, du ikke har smagt før! Her kan både den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant blive klogere på typer af øl og selve ølbrygningen.

I Klosterøl-afdelingen deler fagkyndige ud af viden og smagsprøver på Klosterøl fra hele verden – Belgiske trappistøl, polsk munkebryg og øl brygget efter historiske opskrifter.

Historien om øllet - nørderi for eksperter og amatører
Ølfestivalen i Esrum er en historisk festival, hvor du i historiske rammer får fortællinger og sjove facts om øl. Du kan overvære en stribe ”talks”, hvor inspirerende ølentusiaster og drikkekulturshistorikere vil fortælle om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger.

Ta’-med-hjem-butik og ølcafé
I ølbutikken kan du købe det smagte øl med hjem til senere brug. Og bliver du sulten, kan du gå ombord i udendørs foodtrucks eller slå dig ned i ølcaféen, der serverer øllede retter – hvor du med garanti får gris på gaflen!

Kåring af Årets Klosterøl
Lørdag eftermiddag kåres ”Årets Klosterøl” – bedømt at anerkendte fagpersoner. Vinderen kåres efter kriterierne teknik, smag og idé – og brygmestrene får således mulighed for at lave en nyfortolket og moderne udgave af en klosterøl. Stem også på dit favoritbryg!

Prisvindende Ølfestival
De Danske Ølentusiaster udpegede i efteråret 2017 Esrum Kloster som modtagere af den regionale ølpris som tak for den engagerede indsats for mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. Og man går ikke forgæves i år til Ølfestivalen, der er en hyldest til vores kulturs måske vigtigste ikon: øllet!

Tidspunkt:
Fredag 2. oktober kl. 15-20
Lørdag 3. oktober kl. 11-20

Entré: 
75,- (inkl. smageglas) // 10 stk. smagepoletter 100,-

DELTAG SOM BRYGGER PÅ ÅRETS FESTIVAL