Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Høstfestival

Arrangementen afholdes følgende dage

17-08-2019 - 18-08-2019 kl. 10:00 - 16:00

Fyld poserne med den Nordsjællandske høst
Mellem de stemningsfulde stråtækte længer kan man møde producenter fra hele Nordsjælland og købe de nyhøstede varer med hjem. På markedspladsen vil man finde lokale bæravlere, slagtere, vinbønder, bryggere, grøntsagsbønder, biavlere, chokoladeproducenter, bagere, kafferistere og mange andre.

Frokost i det grønne
Når poserne er fyldte, er det tid til at mætte ganen og maven. Alle producenter serverer anretninger, sådan så man kan spise sig igennem boderne, der byder på store og små retter - som naturligvis kan skylles ned med køligt klosterøl fra hanen. Man kan slå sig ned i spiseområderne eller finde en grøn plet og nyde udsigten over klosterengen.

Den historiske høst fra klosterhaverne
Klosterhaverne i middelalderen rummede både en nyttehave, humlehave, frugthave og medicinsk urtehave – og på høstfestivalen kan man dykke ned i den spiselige klosterhave og blive klogere på både tæmmede og vilde spiselige planter. Tag på rundvisning i haven sammen med klosterets formidlere, køb medicinske urter, stiklinger og historiske frø med hjem – og gå ombord i klosterboden, hvor man kan slukke tørsten i ”medicinsk” is-te og urte cocktails.

Lav-selv-aktiviteter for hele familien
På klosterengen kan hele familien samle sig omkring bålet og lave pandekager og bagte æbler. I urteværkstedet kan man udvælge særlige spiselige urter og lave sin egen urtesukker og -salt, og børnene kan lære om de gamle konserveringsmetoder.

GRATIS ADGANG!

Høstfestival for bodholdere