Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Øltalks program

Foregår i det store telt mellem de stråtækte længer. Gratis deltagelse med entrébillet til festivalen.

FREDAG

Kl. 15.00 Den blå chimpanse – ”en trappist-bastard”
Brygmester Kenneth Hansen (Skands) løfter sløret for hemmeligheden bag Skands fortolkning af den berømte trappistøl: Blå Chimay

Kl. 16.30 Gær – øllets sjæl!
Brygmester Elisabeth Gottschalck (Holbæk Bryghus) har smagsprøver med på tre øl med samme alkoholprocent og farve men med meget forskellig smag.

Kl. 18.30 Løgn og latin fra munkene bryggers
Esrum Klosters historiker og biolog fortæller finurlige og sjove historier om munkenes øl-apotek fra klosterhaven, krydret med myten om den fordrukne tykke munk.

LØRDAG

Kl.12.00 Dry hopping
Alyce Hartvigsen (kemiingeniør og  ølentusiast) fortæller om tørhumling – hvordan det udføres af både små og store bryggerier, og nogle af de udfordringer, som kan opleves undervejs.

Kl. 13.30 Fortællinger fra Esrums ølbed
Uden middelalderens klostre ville ølbrygningen ikke være det samme. Jóannes Holm stiller skarpt på munke,- og klosterøl.

Kl. 15.00 Kåring af Årets Klosterøl

Kl. 17.30 Løgn og latin fra munkene bryggers
Esrum Klosters historiker og biolog fortæller finurlige og sjove historier om munkenes øl-apotek fra klosterhaven, krydret med myten om den fordrukne, tykke munk.

Kl. 19.00 Verdens bedste øl
Ølekspert Carsten Berthelsen fortæller om de berømte trappistmunke og deres fantastiske klosterøl – selvfølgelig på Berthelsen’sk facon med masser af humor og indlevelse.

TILBAGE TIL ØLFESTIVAL