Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Ølfestival for bryggere

Deltag som brygger ved Esrum Ølfestival

Hvad er Esrum Ølfestival?
Der har været brygget øl på klosteret siden middelalderen, hvor munkene havde egen produktion og humlehaver. Vores festival adskiller sig derfor ved at have historien om øllet – og her i sær klosterøl – som omdrejningspunkt. Ligesom vi gerne gøre publikum klogere på bryggekunsten og fremme nye og spændende bryggemetoder og smagsnuancer! Vi har afholdt Ølfestival siden 2016 – og årets festival er således den 5. i rækken.

Festivalen består af ”tre afdelinger”:

Mikrobryg, håndbryg og klosterbryg. Publikum kan møde brygmesteren og smage hans eller hendes fantastiske øl og få en snak om smagsnuancer, bryggeteknik og meget andet.  Håndbryggere deltager på lige fod med mikrobryggere.

Publikum kan også overvære forskellige ”talks”, hvor anerkendte fagpersoner deler ud af deres viden om fx historisk øl, gæring, smagstilsætninger og meget andet.

Åbningstider
Fredag 1. maj kl. 15-20 // Lørdag 2. maj kl. 11-20

Vi forventer at ca 2000 tørstige gæster slår vejen forbi

Det får du som brygger
Gratis stadeplads i historiske rammer (inkl. bord)

5 kr. for hver polet I har modtaget.

Mulighed for at sælge øl på flaske/dåse fra standen.

Mulighed for at deltage i ”årets klosterøl”.

Kåring af ”Årets Klosterøl”
For femte år i træk kåres Den Bedste Danske Klosterøl. Et professionelt hold smager og dufter sig frem til årets vinder, der får den store ære at kunne kalde sit bryg for ”Årets Klosterøl 2019”. Publikum har også muligheden for at stemme på deres favorit, der bliver kåret som ”Årets Publikumsfavorit 2019”.

Se kriterierne her: Årets Klosterøl Håndbryg, 

Tidligere vindere
I 2019 bestod dommerpanelet af Henrik Riistoft Nygaard, Thomas Hansen og Carsten Berthelsen, der overrakte Hoppes Garagebryg diplomet for ”Årets Klosterøl” for håndbryg, hvor bryggeriet SKANDS løb med titlen for med sejren for mikrobryggere. Tidligere vindere er Hornbeer og Krenkerup Bryghus. I 2018 vandt Gurre Bryghus publikumsprisen for 3. gang i træk.

Kontakt
Kontakt Kristina Bille på kristina@esrum.dk // 50807933, hvis du lyst til at tilmelde dig eller har spørgsmål til festivalen.