Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Ølfestival 2019

Mikrobryg, håndbryg og klosterbryg
Mød brygmestrene fra danske nano- og mikrobryggerier. Smag deres øl og få en snak om humle, gær,
smagstilsætninger og meget andet. Svinger man forbi håndbryggerne, som vi slår et særlig slag for i år, smager man med garanti noget, man ikke har smagt før! Her kan både den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant blive klogere på typer af øl og selve ølbrygningen. I Klosterøl-afdelingen deler fagkyndige ud af viden og smagsprøver på Klosterøl fra hele verden – Belgiske trappistøl, polsk munkebryg og øl brygget efter historiske opskrifter.

Ølkassen – en ”hobbybryggers” 15 minutes of fame
Som noget nyt i år kan den ølnørdede menigmand tage sine hjemmebryggede dråber under armen, og få publikum til at smage. Det er en mulighed for hobbybryggeren, der kan få ”bedømt” sit øl. Samtidig er det en anledning for publikum til at smage noget helt nyt, og måske få inspiration til selv at gå i gang ved gryderne.

Historien om øllet – nørderi for eksperter og amatører
Ølfestivalen i Esrum er en historisk festival, hvor man i historiske rammer får fortællinger og sjove facts om øl. Publikum kan overvære en stribe ”talks”, hvor inspirerende ølentusiaster og drikkekulturshistorikere vil fortælle om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger.

Se programmet for øltalks her

Ta’-med-hjem-butik og ølcafé
I ølbutikken kan man købe det smagte øl med hjem til senere brug. Og bliver man sulten, kan man gå ombord i udendørs take-away eller slå sig ned i ølcaféen, der serverer øllede retter – hvor man med garanti får gris på gaflen!

Se menuen her

Kåring af Årets Klosterøl
Lørdag eftermiddag kåres ”Årets Klosterøl” – bedømt at anerkendte fagpersoner. Vinderen kåres efter kriterierne teknik, smag og idé – og brygmestrene får således mulighed for at lave en nyfortolket og moderne udgave af en klosterøl. Publikum kan også stemme på deres favorit.

Prisvindende Ølfestival
De Danske Ølentusiaster udpegede i efteråret 2017 Esrum Kloster som modtagere af den regionale ølpris som tak for den engagerede indsats for mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. Og man går ikke forgæves i år til Ølfestivalen, der er en hyldest til vores kulturs måske vigtigste ikon: øllet!

SE ÅRETS UDSTILLERE

KØB BILLET HER (kan også købes i døren)