Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Middelalderdage 2019

Tredje weekend i juni spoler vi tiden tilbage, når området omkring klosteret forvandles til ”Esrum Middelalderdage”. Her bliver man sluset ind i et sansebombardement af musik, gøgl, ridderkamp, masser af markedsliv, levende ild og et væld af aktiviteter for børnene.

Riddere til hest, vilde kampshows, musikanter og gøglere af guds nåde
På de store arenaer udspilles drabelige kampe, når ridderne dyster til hest og til fods. På scenerne spiller musikanterne autentisk middelaldermusik og byder op til dans, gøglerne jonglerer, spyr med ild og går på glas, magikeren tryllebinder, komikeren gør sig selv til grin og falketræneren viser hvad de imponerende fugle er i stand til.

Markedsplads og middelalderens håndværkere
På markedspladsen kan man gå på opdagelse i et væld af boder med smykker, ben, uld, læder, skind, våben og meget mere. I værkstederne kan man få en fidus og en snak med smeden, pottemageren, spindersken, syersken, fårehyrden, brynjemesteren og tømreren – og i øvrigt se dem sysle med deres håndværk.

Middelalderlige aktiviteter i børnehøjde
Overalt på området kan børn deltage i alskens aktiviteter, og finde ud af hvilket barn fra middelalderen man er. I væbnerskolen lærer man riddernes vigtigste dyder, kampteknik og styrkeprøver – for til sidst selv at blive slået til ridder. Den fornemme adelsfrøken kan brodere og sy og få sat sit hår som en rigtig adelsdame. I noviceskolen lærer man at skrive med fjer og blæk og lave munkemedicin – og i håndværkerskolen kan man snitte i træ, flette pil, støbe tin og meget andet.

Autentisk middelaldermad
I mad- og opholdsområderne kan man mætte maven og slukke tørsten i de mange boder, samtidig med at man kan slappe af og nyde underholdningen fra scenerne. Man kan få pølser, pandekager, helstegt pattegris, fasteretter, brød, kandiserede æbler og andre retter fra ”middelalderbistroen”. I kroen ”Den Kåde Munk” kan børnene få jordbærbrus og helbredende is-te – mens mor og far får godt gedigent klosterøl!

SE DET FULDE PROGRAM

PRAKTISK INFORMATION

TIDSPUNKT:
Lørdag 15. – søndag 16. juni kl. 10-17

ENTRÉ:
Entrébilletten giver også adgang til alle shows, optrædener og børneaktiviteter. Kort sagt, er mad & drikke det eneste, man skal betale ekstra for.

Pris i døren:
Voksne 105,- // Børn (3-14 år): 85,- // Børn under 3: gratis
Weekendbillet voksen 160,- // Weekendbillet børn 125,-

Pris ved køb af billet her
Voksne 95,- // Børn (3-14 år) 75,- // Børn under 3: gratis
Weekendbillet voksen 145,- // Weekendbillet børn 115,-

KØB BILLET HER