Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Magt i himlens navn

Pga. Coronavirus afventer vi myndighedernes anbefalinger ift. dato for åbning. Køb entré til klosteret her.

Lad Esrum Klosters storhed og fald tage magten over dig!

For 500 år side tårnede Esrum Kloster sig op i landskabet. Hvordan så det ud? Hvordan i himlens navn fik Esrum Kloster så meget magt? Få svaret, når vi stiller skarpt på klosterets storhed og fald i udstillingen ”Magt i himlens navn”.

Kalkmalerier møder tegneserier
Tag på en rejse gennem Esrum Klosters historie i et visuelt univers, hvor middelalderens kalkmalerier møder moderne tegneserier. Følg klosteret fra grundlæggelse og frem til nedrivning, og gå på opdagelse i de mange fine lag og detaljer i tegningerne.

Tag på VR-rejse gennem de forsvundne klosterbygninger
Oplev en fantastisk virtual reality-rejse, og få mulighed for at kigge rundt i de nu forsvundne klosterbygninger. Du bliver ført gennem gange og korridorer, udenfor i den smukke fratergård og ind i den prægtige klosterkirke. Til sidst stiger du til himmels og få et kig udover området.

Kom et smut i himmel og helvede – og ud på den anden side
Bliv ført gennem en ”trostunnel” med tegninger og lyd fra både himmel og helvede. Få fornemmelsen af, hvad tro var i middelalderen, hvad der var på spil, og hvorfor kirken fik så meget magt, som den gjorde.

Hig og søg i gamle breve!
Esrum Kloster var velstående og ejede store dele af Nordsjælland i middelalderen. Beviset findes i en lang række gavebreve fra kongen, biskopper og andre højtstående personer, der har doneret jord eller privilegier til klosteret. Gå på opdagelse i breve fra gulv til loft og find ud af, hvad paven, kongen og stormændene havde på hjerte.