Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Høstfestival

Årets høstfestival byder som altid på vidunderlige produkter fra det nordsjællandske spisekammer. I år kan man desuden møde den historiske fortælling om høst og få gode råd til, hvordan man gemmer til vinteren.

Fra jord til bord – Mød den lokale producent og køb nyhøstede varer
Det er femte gang, at Høstfestivalen byder indenfor imellem Møllegårdens længer. Ligesom sidste år kan man møde producenter fra hele Nordsjælland og enten købe de nyhøstede varer med hjem, eller nyde maden og drikkevarerne på stedet ved madboderne. På markedspladsen vil man finde lokale bæravlere, slagtere, vinbønder, bryggere, grøntsagsbønder, biavlere, chokoladeproducenter, bagere, kafferistere og mange andre. Man vil også kunne høre om mølleri og male sit eget mel, ligesom man kan få gode råd til at starte sin egen honningproduktion.

Kongernes Nordsjælland
Høstfestivalen er som altid placeret mellem Møllegården nord- og sydlænge, og netop i år vil der være en hilsen til den nyindviede nationalpark Kongernes Nordsjælland. Man vil bl.a. kunne smage og købe vildtkød med hjem. Og når maverne og poserne er fyldte, kan man besøge den nye udstilling om nationalparken i sydlængen. Her er også gratis adgang.

Historisk høst
I området omkring klosteret vil man kunne høre og få gode råd om de gode gamle forædlingsmetoder, saltning, gæring, tørring, kandisering,  osv. – med særlig fokus på urterne og frugterne fra Klosterhaven – især æblet, som har en særlig forbindelse til Esrum Kloster. Man kan få gode råd til beskæring, podning og – ikke mindst – opbevaring af havens guld.

Æblebar
Besøg vores egen æblebar, der byder på kolde drikke fra paradisets have! Smag på danske cidere, æbleøl, æblemjød og æblevin og slå dig ned i loungeområdet, og nyd udsigten over engen.

Pandekager og urtesalt
Du kan også få den historiske høst med hjem på glas! Udvælg dine egne medicinske urter og lav enten urtesalt og sukker, der kan bruges til efterårets og vinterens salte og søde retter. Du kan desuden lave pandekager over bål  og drysse med herlighederne fra Klosterhaven! Køb de helt særlige historiske frø med hjem, når Frøsamlerne deler ud af deres viden.

Rundvisninger i Klosterhaven og på klosterets område
Kom med på tur rundt i Klosterhaven, når vores naturvejleder fortæller om den historiske høst, og munkenes medicinske anvendelse af planterne.

kl. 12 & 14. Varighed: ca 30 min.

Få også en introduktion til klosterets historie, når vores historiker viser rundt på området.

kl. 13 & 15. Varighed: ca. 30 min.

Dukketeater for de mindste
Kom og se middelalder-forestillingen “Anna & melposen” kl. 11.30 & 13.30. For børn fra 3 – 6 år. ca. 20 min. varighed.

TIDSPUNKT:
Weekenden 18. – 19 august kl. 10 – 16

GRATIS ADGANG

SE DELTAGERNE HER

PRAKTISK INFORMATION