Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Oplevelser i landskabet

KLOSTERET I LANDSKABET – EN OPLEVELSESRUTE

Tag på oplevelse rundt omkring i landskabet og få en fornemmelse af, hvor stort og prægtigt det middelalderlige klosterkompleks var. På tre udvalgte spots finder du såkaldte visualiseringsskilte – hvor du kan se det gamle klosterkompleks gennem tegninger på glasplader. På stien fra parkeringspladsen til naturlegepladsen kan du også opleve en fortolkning af en vandmølle fra middelalderen – en installation der der bevæger sig via moire effekt. I Klosterhaven og i den gamle Fratergård, finder du mikroskoper der viser ting og sager, som er blevet fundet i jorden fra middelalderen.

collage MKL KIL

Klik på logoerne for at læse mere om de fonde, der har støttet oplevelsesruten:

Augustinus logo

Friluftsrådet logo

LAG logo

AP Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal

 

NATURLEGEPLADS

Gå på opdagelse i et historisk børneunivers. Esrum Naturlegeplads er nemlig inspireret af en landsby fra middelalderen, hvor børn fra forskellige samfundslag levede deres liv. Besøg stormandsgården, bondens hus og markedspladsen. Lærerlig leg og bevægelse for alle aldre. Se mere om naturlegepladsen her.

VANDRETURE I GRIBSKOV

Om turen er kort eller lang, er det altid værd at gå ture rundt i landskabet. Naturstyrelsen udgiver vandretursfoldere over statsskovene. Heri findes både kort over området, markerede vandreruter og beskrivelse af kulturen og naturen i området.
Der findes fire over Gribskov. Den nordligste inkluderer Esrum Kloster & Møllegård og det omkringliggende landskab. Se mere

Gå en 3 km. lang tur gennem det smukke natur- og kulturhistoriske landskab med start og slut på Esrum Kloster & Møllegård, og hør 10 animerede fortællinger undervejs.
Du skal bare downloade en app, følge kortet og finde nedslagsstederne, så sørger fortællingerne og omgivelserne for oplevelsen.
Download app og kort her: Find vej i Esrum

Omkring Esrum findes en handicapvenlig rute, som er grusbefæstet og dermed egnet for kørestolsbrugere. Der er opstillet skilte på ruten, hvor teksten også kan læses af synshæmmede. Se kort her

CYKELTURE

Tag din cykel med og læg en rute, som kommer forbi Kongens jagtmark i Gribskov, Søborg Slotruin, Den forvandlede sø, Esrum brændekanal, det danske Rusland og meget andet.
Kortet henter du her:
Fuldt cykelkort
Enkeltsidet cykelkort

Du kan også få et trykt kort i Klosterkælderen.

oplevelser i landskabet collage