Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Klosteret i Landskabet

KLOSTERET I LANDSKABET – EN OPLEVELSESRUTE

Tag på oplevelse rundt omkring i landskabet og få en fornemmelse af, hvor stort og prægtigt det middelalderlige klosterkompleks var. På tre udvalgte spots finder du såkaldte visualiseringsskilte – hvor du kan se det gamle klosterkompleks gennem tegninger på glasplader. På stien fra parkeringspladsen til naturlegepladsen kan du også opleve en fortolkning af en vandmølle fra middelalderen – en installation der der bevæger sig via moire effekt. I Klosterhaven og i den gamle Fratergård, finder du mikroskoper der viser ting og sager, som er blevet fundet i jorden fra middelalderen.

VANDRETURE I GRIBSKOV

Om turen er kort eller lang, er det altid værd at gå ture rundt i landskabet omkring klosteret. Naturstyrelsen udgiver vandretursfoldere over statsskovene, som kan findes i brochure-kassen på væggen overfor Møllecaféen. Heri findes både kort over området, markerede vandreruter og beskrivelse af kulturen og naturen i området.
Der findes fire over Gribskov. Den nordligste inkluderer Esrum Kloster & Møllegård og det omkringliggende landskab. Se mere.

Gå en 3 km. lang tur gennem det smukke natur- og kulturhistoriske landskab med start og slut på Esrum Kloster & Møllegård, og hør 10 animerede fortællinger undervejs.
Du skal bare downloade en app, følge kortet og finde nedslagsstederne, så sørger fortællingerne og omgivelserne for oplevelsen.
Download app og kort her: Find vej i Esrum.

Omkring Esrum findes en handicapvenlig rute, som er grusbefæstet og dermed egnet for kørestolsbrugere. Der er opstillet skilte på ruten, hvor teksten også kan læses af synshæmmede. Se kort her.