Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum-Tisvildevejen

TAG PÅ TUR I DET NORDSJÆLLANDSKE LANDSKAB MED DEN NYE AFMÆRKEDE RUTE

Pilgrimsruten Esrum-Tisvildevejen er en ny vandrerute, der går fra Esrum Kloster til Tisvildeleje. Den afmærkede rute er fuld af oplevelser, som centrerer sig omkring natur, kulturhistorie og livet i de små byer.

Foreningen KulturNaturNordsjælland står bag projektet, der blev indviet i juni 2018, og arrangerer årlige vandreture med guide samt mange andre vandrerelaterede oplevelser i Nordsjælland.

Om Esrum-Tisvildevejen siger foreningen blandt andet:

”Vi vil med Esrum-Tisvildevejen vise en del af Nordsjælland, som ikke er en fortegning, et ønskebillede eller en forestilling om det, turisten helst vil have, men Nordsjælland for alle mennesker, før og nu, i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.”

Se mere på Esrum-Tisvildevejens hjemmeside.

PARKER BILEN PÅ KLOSTERET, OG START DIN VANDRETUR HER

Der er afmærket fire ruter – med hver deres længde – der guider dig gennem det natur- og kulturhistoriske landskab. Hele ruten starter i Esrum, og her kan du parkere bilen, fylde vanddunken og indhente den fornødne information, inden du starter turen. Ruten er planlagt således, at der findes overnatningsmuligheder mellem de fire ruter.

Esrum – Mårum:
Her starter rejsen, der byder på den smukke natur i Grib Skov. Undervejs passerer du også den første af flere hellige kilder på ruten.

Den korteste rute er ca. 11 km. lang mens den lange rute går over 18 km.

Mårum – Annisse
Du kommer igennem Mårum Hegn og derefter ud i det åbne landskab med vindmøller og åer. Undervejs passerer du også en række kilder, der i den lokale folketro havde helbredende virkning.

Den korte rute er ca. 19 km. lang. Den lange rute er ca. 26 km. lang.

Annisse – Ramløse

Turen fra Annisse til Ramløse går langs Arresøens bred ad en fredelig lille sti. Undervejs er der gode muligheder for at opleve søens dyreliv. Sidst på ruten kommer du til ”Ramløse Bakker”, som er et smukt kuperet område ned mod søen.

Begge ruter er ca. 12 km. lange.

Ramløse – Tisvildeleje
Rutens sidste stræk nordpå mod Ellemosen og Tibirke. I Tisvilde Hegn venter der store naturopleveler inden du via Skt. Helene Grav når til Tisvildevejens endemål, Tisvilde.

Den korte rute måler ca. 19 km. Den lange rute er på ca. 23 km.

VANDREKORT, PILGRIMSPAS OG OVERNATNINGSMULIGHEDER

foreningens hjemmeside kan du hente meget mere information om ruter, seværdigheder, overnatningsmuligheder osv.

I Klosterkælderen på klosteret kan du desuden købe et komplet vandrekort, med guide til natur- og kulturoplevelser. Her kan du også få udleveret et pilgrimspas, som du kan tage med dig videre og få stemplet undervejs.