Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Sommer i Esrum

Træd i fodsporene fra de fem middelalderbørn fra naturlegepladsen i skolernes sommerferie fra uge 27-32. Hver uge byder på nye spændende oplevelser, og hele familien kan komme i lære som væbnere, blive klogere på plantemedicin, lære at snitte eller brodere, bygge sit eget dukketeater og meget andet.

PROGRAM

Uge 27: Kom til optagelsesprøve som novice ligesom Jens
I klosterskolen lærer man at skrive med fjer og hjemmelavet blæk, at lave rosenkranse og illuminere manuskrifter. Man kan også teste planters helbredende evner med salver, plastre og afkog efter oldgamle opskrifter.

Uge 28: Bliv rigets bedste page sammen med Johannes
En page er i lære som væbner – så er man et skridt nærmere drømmen om at blive ægte ridder. Her kan man skyde med bue og pil og være med til kamptræning og male sit eget våbenskjold.

Uge 29: Forfin fingerfærdighederne som Elena
Som adelsfrøken skal man være ganske ferm med hænderne, og man kan lære at brodere og sy sin egen pung – og så kan man få sat sit hår som en rigtig adelsfrøken. Adelsmændene kan lære at skrive med fjer og blæk og skyde med bue og pil.

Uge 30: Drøm om verdenen uden for landsbyen ligesom Cecilia
Myter og historier fra fjerne lande er uhyggelige – og meget spændende! Her kan man lytte til fantastiske historier, imens man tegner, syr eller snitter sit eget fabeldyr. Man kan også male sit eget bestarium – en naturhistorisk håndbog fra middelalderen, som indeholder beskrivelser af mytiske dyr og planter.

Uge 31: Find snittekniv frem og få grønne fingre sammen med Magnus
Som bondesøn skal man kunne lidt af hvert, og man kan prøve at snitte sin egen kniv, omplante små stiklinger og filte en bold.

Uge 32: Middelalderligt dukketeater
I denne uge samles fortællingerne om de fem børn fra middelalderen i en dukkeworkshop. Her kan man lave dukker og kulisser til sin helt egen dukketeaterforestilling.

Skattejagt, udstillinger, spil, café… og alt det andet!

Tag på skattejagt rundt om klosteret, besøg NaturlegepladsenBørneladen, den nye udstilling ”Mennesket i Klosteret” og spil ”TRO, MAGT & KAOS – et spil om reformationen”. I Klosterkælderen kan man nyde et stykke kage, lækre is, økologisk most og friskskænket klosterøl.

Møllegården kan man nyde en frokost med udsigt til klosteret, og udforske nationalparkens muligheder i den nye udstilling ”Nationalpark Kongernes Nordsjælland – i nutid og fremtid”, der ligger i sydlængen af Møllegården og har gratis entré.

ÅBNINGSTIDER:
Aktiviteter: 11 – 16
Kloster: 11 – 17

ENTRÉ: (inkl. aktiviteter, entré til udstilling og Reformationsspil)
Voksne: 75,-
Børn fra 3 – 14 år: 50,-
Børn under 3 år: Gratis

Køb billet her eller i Klosterkælderen på dagen.