Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Smag på middelalderen - efterårsferie 2018

Hvad spiste en novice på klosteret, en bondesøn fra landet og en fornem adelsfrøken? Det får du svaret på i efterårsferien, hvor vi fyrer vi op under gryderne og omdanner Klostergården til et autentisk middelalderkøkken, hvor man selv får fingrene i bolledejen.

Lav middelaldermad fra forskellige samfundslag og få eget kokkebevis
I skolernes efterårsferie kan børn og andre sultne komme besøg i middelalderkøkkenet. Bondekonen fra landet, køkkenmesteren fra klosteret og borgens fornemme kok guider nysgerrige lærlinge, til selv at tilberede middelalderens retter. I Bondekøkkenet kan man lave grøn havregrød, i Klosterkøkkenet bage fladbrød med urter fra klosterhaven og i det fornemme Adelskøkken kan man eksperimentere med kostbare krydderier i forskelligt bagværk. Når man har været alle stationerne igennem, modtager man sit helt eget kokkebevis!

Novice, bondesøn eller adelsfrøken?
I Børneladen kan man desuden prøve at være novice, bondesøn eller adelsfrøken. Man kan lege sig ind i middelalderens verden ved at klæde sig ud, prøve kræfter med sværdkamp, skrive med fjer og blæk eller bygge en mur af munkesten.

Udstilling, spil og café
Billetten til efterårsferiens aktiviteter giver også adgang til klosterets nye sanselige udstilling ”Mennesket i Klosteret” og dilemmaspillet om reformationen ”Tro, Magt & Kaos”. Nyd også en herlig frokost i Møllecaféens hyggelige omgivelser – naturligvis tilsat historiske urter fra Klosterhaven.

TIDSPUNKT
Mandag – fredag i uge 42
(15. – 19. oktober) kl. 11 – 16

ENTRÉ
Voksne: 75,-
Børn 3 – 14 år: 50,-
Børn under 3: gratis

Køb billet her eller i Klosterkælderen på dagen