Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Mennesket i klosteret - Klosteret i landskabet

Mennesket i Klosteret – Klosteret i Landskabet er en række nye oplevelser, der tager udgangspunkt i klosterets storhedstid, hvor munke boede i det imponerende klosterkompleks. Du kan tage med på en rejse gennem historien, både indenfor bag klosterets mure og udenfor rundt i landskabet.

MENNESKET I KLOSTERET

Magien er tilbage på klosteret.
“Mennesket i Klosteret” er en ny, sanselig udstilling på hele klosterets første sal, en stemningsfuld oplevelse og et særligt indblik i klosterlivet.
Ved udstillingens start mødes man af nogle ringe, som repræsenterer livet, set i tid, på klosteret. Ringene bevæger sig i forskellig hastighed, og inden for 24 minutter vil man både opleve faverne fra solopgang og solnedgang, ligesom lyset i ringene ændrer sig fra dag til nat. Den yderste ring repræsenterer evigheden og lyser hele tiden.
Til tonerne af tidebønnerne bliver man inviteret ind i det allerhelligste – til munkenes tidebønner og messesant – og til en helt særlig og sanselig oplevelse gennem lyd og lys . Ialt 13 lysende søjler, som repræsenterer 12 munke og en abbed, kommer og går til tidebønner og fylder Abbedsalen med ophøjede toner.
I udstillingens højre rum kan man høre tanker på de mange sprog, som har fyldt klosteret. Og her kan man følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen.
Publikum inviteres til at bevæge sig frit imellem udstillingselementerne og på den måde føle sig som en del af fællesskabet – med det, man nu bringer ind i det.

Projektet er lavet i samarbejde med YOKE og Dark Matters.

collage MKL

Udstillingen er sponsoret af Knud Højgaards Fond:

Knud Højgaards font

KLOSTERET I LANDSKABET

Rundt omkring i landskabet kan du finde små oplevelsesnedslag (frit tilgængeligt på alle tider af døgnet) – hvor du både kan læse om historien og se, hvor stort og prægtigt det middelalderlige klosterkompleks egentlig var. Oplevelserne er blandt andet installationer, visualiseringsskilte og mikroskoper i jorden. Se mere om oplevelser i landskabet her. 

collage MKL KIL