Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

indenfor

”Med uventet hast blev murene opført, og de omfattede meget rummeligt hele klosterets omkreds. Klosteret skød op, og hurtigt rejste sig og voksede den nyopførte kirke, ret som om den havde en levende og bevægelig sjæl.” (Bernhard af Clairvaux)

På klosterets 1. og 2. sal kan du besøge klosterudstillingen. Her kan du blive klogere på Esrum Klosters historie, cistercienserordenen og klosterliv.

Fordyb dig i fortællingen om klosterets ”storhed og fald” – fra cistercienserordenens begyndelse, til grundlæggelsen af Esrum Kloster og dets magtfulde betydning i Danmark, og helt frem til reformationen hvor det hele overgår til kongen.

Du kan også blive klogere på munkenes dagligdag, og på et minisamfund der dedikerede sit sin tid til et liv bøn. I kirkerummet finder du en rekonstruktion af klosterkirkens altertavle, og her kan du prøve at skrifte i en moderne skriftestol. I haverummet får du fortællingen om munkenes brug af haver og teknologier, og i biblioteket viden om munkenes skriptorium og vidensdeling. Oplev også de mange myter der knytter sig klosteret – fx fortællingen om Broder Rus.

udstilling collage