Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Middelalderdage 17. & 18. juni

Tredje weekend i juni spoler vi tiden tilbage, når området omkring klosteret forvandles til ”Esrum Middelalderdage”. Her bliver man sluset ind i et sansebombardement af musik, gøgl, ridderkamp, masser af markedsliv, levende ild, helstegt pattegris og klosterøl i stride strømme. Man kan desuden være med til fejringen af reformationsjubilæet 2017 ved køb af afladsbreve, indsamling af frelsepoint og afstraffelse af kættere!

Riddere til hest, vilde kampshows, musikanter og gøglere af guds nåde

På de store arenaer udspilles drabelige kampe, når ridderne dyster til hest og til fods. Og har man lyst til selv at prøve den ædle kunst, kan man gå i væbnerskole, deltage i styrkeprøver, og til sidst blive slået til ridder. På scenerne spiller musikanterne autentisk middelaldermusik og byder op til dans, gøglerne jonglerer, spyr med ild og går på glas, magikeren tryllebinder, komikeren gør sig selv til grin og falketræneren viser hvad de imponerende fugle er i stand til.

Markedsplads og middelalderens håndværkere

På markedspladsen kan man gå på opdagelse i et væld af boder med smykker, ben, uld, læder, skind, våben og meget mere. I værkstederne kan man få en fidus og en snak med smeden, pottemageren, spindersken, syersken, fårehyrden, brynjemesteren og tømreren – og i øvrigt se dem sysle med deres håndværk. I klosterhaven kan man besøge de kyndige munke og lære at skrive med fjer og blæk, lave urtemedicin og middelalderlige ikoner.

Afladsbreve, frelse og kættere!

Vi er i weekenden også med til at markere det internationale reformationsår 2017. Man bliver som gæst lukket ind i en tidsmaskine, hvor verdenen uden for klosteret er reformeret og protestantisk, men inden for klostermurene stadig katolsk. Derfor vil man i indgangen skulle købe sig adgang med afladsbreve, være med til at brænde kættere ved bål, bekende sine synder i skriftestolen, og indkassere eller miste ”frelsepoint” ved boderne, aktiviteterne og de mange shows – så man til sidst kan se, hvem i familien, der skal være længst i skærsilden, og hvem der hurtigst kommer i himlen!

Autentisk middelaldermad og klosterøl i stride strømme

I mad- og opholdsområderne kan man mætte maven og slukke tørsten i de mange boder, samtidig med at man kan slappe af og nyde underholdningen fra scenerne. Man kan få pølser, pandekager, helstegt pattegris – og som noget nyt i år, brød, kager og pretzels fra middelalderbageriet samt autentiske middelalderretter fra ”bistroen”. I kroen ”Den Kåde Munk” bøvser man med stil, efter at have slukket tørsten i jordbærbrus, Luthendrank og godt gedigent klosterøl!

Se stemningsvideo fra sidste års Middelalderdage her:

 

Køb billet her

For aktører se her

middelalderdage-collage