Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Høstfestival

Årets høstfestival byder som altid på vidunderlige produkter fra det nordsjællandske spisekammer. I år kan man desuden møde den historiske fortælling om høst og få gode råd til, hvordan man gemmer til vinteren.

Fra jord til bord
Det er femte gang, at Høstfestivalen byder indenfor imellem Møllegårdens længer. Ligesom sidste år kan man møde producenter fra hele Nordsjælland og enten købe de nyhøstede varer med hjem, eller nyde maden og drikkevarerne på stedet ved madboderne. På markedspladsen vil man finde lokale bæravlere, slagtere, vinbønder, bryggere, grøntsagsbønder, biavlere, chokoladeproducenter, bagere, kafferistere og mange andre. Man vil også kunne høre om mølleri og male sit eget mel, ligesom man kan få gode råd til at starte sin egen honningproduktion.

Kongernes Nordsjælland
Høstfestivalen er som altid placeret mellem Møllegården nord- og sydlænge, og netop i år vil der være en hilsen til den nyindviede nationalpark Kongernes Nordsjælland. Man vil bl.a. kunne smage og købe vildtkød med hjem. Og når maverne og poserne er fyldte, kan man besøge den nye udstilling om nationalparken i sydlængen. Her er også gratis adgang.

Historisk høst
I området omkring klosteret vil man kunne høre og få gode råd om de gode gamle forædlingsmetoder, saltning, gæring, tørring, kandisering,  osv. – med særlig fokus på de urterne og frugterne fra Klosterhaven – især æblet, som har en særlig forbindelse til Esrum Kloster. Man kan få gode råd til beskæring, podning og – ikke mindst – opbevaring af havens guld.

Og i urtehaven kan man dufte og smage sig frem til de fantastiske smagsgivere, få gode råd til brug og konservering – og købe stiklinger med hjem.
Her kan man også møde klosterets biavler og høre om bier i haven og få gode råd af Frøsamlerne. Få masser af inspiration til at høste og bruge havens afgrøder, eller nyd blot det hele på stedet! Vores naturvejleder giver også en gratis rundvisning i haven.

TIDSPUNKT:
Weekenden 18. – 19 august kl. 10 – 16

GRATIS ADGANG

SE DELTAGERNE HER