Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Møllecaféen

SPIS DIG MÆT I KLOSTERURTER

Møllecaféen serverer gode måltider med råvarer i sæson. Retterne og valg af råvarer er inspireret af middelalderens madtraditioner – naturligvis tilsat urter fra Klosterhaven. Vi tilstræber, at flest muligt af vores råvarer er økologiske. Sid inde i de hyggelige omgivelser i den gamle Møllegård, eller ude i den grønne caféhave.

Åbningstider
1. april – 22. oktober 2017
Tirsdag – søndag kl. 11 – 17 (køkkenet lukker kl. 16)

Møllecaféens menukort


Bestil bord og kontakt Møllecaféen på:

Tlf.: 60 20 14 86

Mail: cafe@esrum.dk

 

møllecaféen collage

Møllecaféen drives af Kilden

Kilden er et socialpædagogisk uddannelses- og jobtilbud som tilbyder unge med særlige behov en 3 årig STU uddannelse. De unge fordeler sig på en grøn linje, som bidrager til pasning af Klosterhaven, Esrum Klosters øvrige grønne områder, samt en køkkenlinje. Det er elever og lærere fra køkkenlinjen, som driver Møllecaféen i samarbejde med Esrum Kloster. Arbejdet består primært i madlavning, brødbagning og anretning af tallerkener. Og når eleverne føler sig klar til det, deltager de også i ekspedition og som tjenere i caféen. Kilden tilbyder også beskyttet beskæftigelse og afklaringsforløb. Nogle af disse medarbejdere indgår i stedets Hushovmesterlinje, som sørger for duge, servietter og service til caféen. Det er et vigtigt element i Kildens pædagogik at skabe en hverdag, hvor eleverne oplever at være på en levende arbejdsplads. Det bidrager Møllecaféen til. 

Vi formidler, og vi uddanner

I Esrum kan du opleve frugten af samarbejdet mellem en  kulturinstitution og en social institution. Esrum Kloster er kulturinstitutionen, der formidler gennem oplevelser, events og fortællinger og som vækker undring over, at der her har ligget et stort klosterkompleks under pavens direkte beskyttelse. Den sociale institution er Kilden som blandt andet tilbyder unge med særlige behov en 3 årig STU uddannelse. Elever og personer i beskyttet beskæftigelse er med til at pleje området og driver Møllecafeen.

En sammenligning kan laves til middelalderen, hvor Esrum Kloster var arbejdsplads for mange lokale. De tog arbejde som lægbrødre, der medvirkede til havebrug, i klostrets køkken eller i klostrets værksteder.

Kontakt Kilden på:

Kilden i Esrum
Klostergade 12, Esrum
3230 Græsted

Cafe@esrum.dk

60 20 14 86

www.dagtilbuddet-kilden.dk