Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

En dag i Klosterhaven

Søndag den 7. maj inviterer vi til en sanselig forårsdag for hele familien. Her bliver man lukket ind i en intim oplevelse i Klosterhaven, hvor man kan lave stiklinger, tage på rundvisning, plante frø og købe de historiske planter med hjem.

Åbningstider og entré
Søndag den 7. maj kl. 10 - 17
GRATIS ADGANG

DYK NED I HISTORIEN OG FÅ TIPS OG TRICKS
På dagen kan du hente viden og inspiration, der tager udgangspunkt i munkenes urter og planter. Tag en tur rundt i Klosterhaven, hvor du sammen med klosterets biologer får fortællinger om planternes oprindelse og anvendelse i middelalderen. Derudover kan du tage en snak med en række eksperter og blive klogere på biavl, frø og giftfri haver. Mød blandt andre Frøsamlerne, Naturfredningsforeningen, Biavleren og Podemesteren.

FÅ ET STYKKE AF KLOSTERHAVEN MED HJEM
Når inspirationsdepoterne er fyldte, kan du besøge butikken og få et stykke af klosterhaven med hjem. Her sælges der nemlig frø fra de historiske planter – og du kan også sammensætte din egen ”mini-klosterhave” og udvælge forskellige planter – hentet direkte fra haven.

GØR DET SELV - SOM MUNKENE
Har du mod på det, kan du kaste dig over sjove og lærerige aktiviteter. Så sit eget klosterhavefrø, plant stiklinger fra historiske planter, prøv kræfter med at lave autentisk urtemedicin, snit såpinde og flet pileflet – alt det munkene gjorde i middelalderen!

FROKOST I FORÅRSSOLEN - MED MASSER AF KLOSTERURTER
Bliver du sulten, kan du besøge Møllecaféen, der serverer sæsonnære frokostretter med klosterurterne som omdrejningspunkt. I klosterkælderen kan du desuden få kaffe, øl og kage, og i Klostergården kan du stille den lille sult når Rabarbargården disker op med økologiske herligheder! Børnene kan naturligvis også lave snobrød over bål!

PROGRAM FOR RUNDVISNINGER I KLOSTERHAVEN (Varighed: 15 - 20 min.)
kl. 11 - MUNKENES HAVER // Hvad dyrkede munkene i humlehaven, urtehaven, kålhaven og frugthaven?
kl. 13 - MEDICINSKE URTER // Hvordan brugte middelalderens munke havernes planter til helbredelse?
kl. 15 - MUNKENES HAVER // Hvad dyrkede munkene i humlehaven, urtehaven, kålhaven og frugthaven?

Havedag collage

 

Tilmeldingen til dette arrangement er desværre lukket.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Gratis, bare mød op