Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Ølfestival

Klosterbryg, mikrobryg og håndbryg - det gode øl er tilbage på Esrum Kloster, når vi igen inviterer til Ølfestival, hvor vi smager og kårer årets bedste bryg.

Glæd dig, når vi for anden gang i træk holder Ølfestival fredag 10. – lørdag 11. marts. Dørene slås op til en verden af klosterøl, dansk mikrobryg og lokalt håndbryg! Kort sagt en weekend for alle ølnørder og godtfolk med hang til hanen og humlens glæder.

Smag, snak og lær
De stemningsfulde historiske rammer fyldes med øl fra kvist til kælder. Her kan man møde nogle af Danmarks bedste brygmestre og engagerede lokale håndbryggere – og selvfølgelig smage deres øl og få en snak om malt, humle og gær. Derudover får klosteret besøg af brygmestre fra europæiske klostre, så man kan nørde igennem med gamle brygningsmetoder og smage fantastisk klosterøl!

Ølbutik og ølworkshops
Når øllet er smagt og snakken er taget, findes bryggernes øl to-go i ølbutikken, sammen med udstyr til hjemmebryg, malt, humle og masser af klosterøl. Og har man lyst til at nørde endnu mere, kan man besøge ølworkshoppen, hvor man smager og dufter sig til viden om øl. Her bliver man klogere på typer af øl, smagstilsætninger og selve ølbrygningen – som både er for den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant.

Kåring af årets Klosterøl
Verdens bedste øl kommer utvivlsomt fra munkene på trappistklostrene i Belgien. Men vi kan også være med herhjemme! For andet år i træk kåres Den Bedste Danske Klosterøl. I selskab med publikum smager og dufter en professionel dommerkomite sig frem til årets vinder, der får den store ære at kunne kalde sit bryg for ”Årets Klosterøl 2017”. Publikum kan selvfølgelig også kåre deres eget favoritbryggeri!

Øko-gris på gaflen og Klosterøl på fad
Har man brug for en pause, kan man slå sig ned i Møllecaféen, der som noget særligt i år, drives af Rabarbergården – et bæredygtigt lokalt landsted med egen gårdrestaurant. Her serveres der gris i lange baner, der naturligvis skylles ned med øl fra hanen. I Ølkælderen finder man et bredt udvalg af trappistøl på fad, der kan nydes under hvælvingerne, imens der dystes i øl-bezzerwizzer. Også her serverer Rabarbergården dejlig mad.

Åbningstider:

Fredag den 10. marts: kl. 12 - 20

Lørdag den 11. marts: kl. 10 - 17

Mød disse bryggerier (opdateres løbende)

Klosterbryggeriet
Bryghuset Winther&bargholz
Hanernes Bryghus
Holbæk Bryghus
Herslev Bryghus
Spybrew
Kongebryg
Hornbeer
Det Våde Får
Hoppes Garagebryg
Beer & BBQ
Gurre Bryghus
Sømand og Søn
Krenkerup Bryggeri
Birkerød Bryghus & Ølhandel
PhenomenAle
Benzodog Brew
Aalborg/Rostock
Silvertop Brew
Kølster Malt & Øl

Møllecaféens menu:
Cremet kartoffelsuppe, ramsløgsolie, ristet rug, sprøde porreringe & ostebrød til at dyppe med Kr. 95.-

Charcuteri bræt/tallerken med gode ølpølser fra de lokale producenter, gode danske bio og øko oste, øl-syltede løg & klostersennep. Malt knækbrød & surdejsrugbrød Kr. 125.-

Øl braiseret skank fra glad øko-gris, perlebyg i braiseringssky & fermenteret kål Kr. 165.-

Lun øl-kage & rørt smør kr. 55.-

Der serveres Ølandshvede brød & kryddersmør til alle mad retter
Børn under 11 år, halv portion, halv pris.

oelfestival-collage

Startdato: 10/03/2017
Slutdato: 11/03/2017