Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Esrum Ølfestival

Klosterbryg, mikrobryg og håndbryg - det gode øl er tilbage på Esrum Kloster, når vi igen inviterer til Ølfestival, hvor vi smager og kårer årets bedste bryg.

Glæd dig, når vi for anden gang i træk holder Ølfestival fredag 10. – lørdag 11. marts. Dørene slås op til en verden af klosterøl, dansk mikrobryg og lokalt håndbryg! Kort sagt en weekend for alle ølnørder og godtfolk med hang til hanen og humlens glæder.

Smag, snak og lær
De stemningsfulde historiske rammer fyldes med øl fra kvist til kælder. Her kan man møde nogle af Danmarks bedste brygmestre og engagerede lokale håndbryggere – og selvfølgelig smage deres øl og få en snak om malt, humle og gær. Derudover får klosteret besøg af brygmestre fra europæiske klostre, så man kan nørde igennem med gamle brygningsmetoder og smage fantastisk klosterøl!

Ølbutik og ølworkshops
Når øllet er smagt og snakken er taget, findes bryggernes øl to-go i ølbutikken, sammen med udstyr til hjemmebryg, malt, humle og masser af klosterøl. Og har man lyst til at nørde endnu mere, kan man besøge ølworkshoppen, hvor man smager og dufter sig til viden om øl. Her bliver man klogere på typer af øl, smagstilsætninger og selve ølbrygningen – som både er for den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant.

Kåring af årets Klosterøl
Verdens bedste øl kommer utvivlsomt fra munkene på trappistklostrene i Belgien. Men vi kan også være med herhjemme! For andet år i træk kåres Den Bedste Danske Klosterøl. I selskab med publikum smager og dufter en professionel dommerkomite sig frem til årets vinder, der får den store ære at kunne kalde sit bryg for ”Årets Klosterøl 2017”. Publikum kan selvfølgelig også kåre deres eget favoritbryggeri!

Øko-gris på gaflen og Klosterøl på fad
Har man brug for en pause, kan man slå sig ned i Møllecaféen, der som noget særligt i år, drives af Rabarbergården – et bæredygtigt lokalt landsted med egen gårdrestaurant. Her serveres der gris i lange baner, der naturligvis skylles ned med øl fra hanen. I Ølkælderen finder man et bredt udvalg af trappistøl på fad, der kan nydes under hvælvingerne, imens der dystes i øl-bezzerwizzer. Også her serverer Rabarbergården dejlig mad.

ÅBNINGSTIDER:

Fredag den 10. marts: kl. 12 – 20
Lørdag den 11. marts: kl. 10 – 17

ENTRÉ

Indgang /gælder begge dage: 75,-
10 smagepoletter: 100,-
Køb billet her eller i døren

MØD DISSE BRYGGERE

Mikrobryggere
Birkerød Bryghus
Det Våde Får
Halsnæs Bryghus
Hanernes Bryghus
Herslev Bryghus
Holbæk Bryghus
Hornbeer
Indslev/Ugly Duck
Kongebryg
Krenkerup Bryggeri
Kunstbryggeriet
Kølster
PhenomenAle
Spybrew

Håndbryggere
Beer & BBQ
Benzodog Brew
Gurre Bryghus
Hoppes Garagenryg
Silvertop Brew
Sømand og søn
Aalborg/Rostock

Klosterøl
Bryggeriet Skands
Browar Szczyrzyc – polsk cistercienserbryggeri
Den belgiske Ølmand – belgiske trappist- og kloster øl
Fabryka piwa – polsk mikrobryg
Esrum Kloster – Formidling af munke og klosterøl

WORKSHOPS PROGRAM
(pris per workshops: 1 smagepolet)

Fredag 10. marts
14:30 – ”Hjemmebryg for begyndere” ved Pia Winter, Bryghuset Winther Bargholz
15:30 – ”Hjemmebryg for nørder” ved Pia Winter, Bryghuset Winther Bargholz
16:30 – ”Mad og øl” ved Bo Rino Christiansen, Kunstbryggeriet Far & Søn
17:30 – ”Kend din øltype” ved Anders Evald, Danske Ølentusiaster
18:30 – ”Øl og smagsgivere” ved Anders Evald, Danske Ølentusiaster

 Lørdag 11. marts
10:30 – ”Hjemmebryg for begyndere” ved Pia Winter, Bryghuset Winther Bargholz
11:30 – ”Hjemmebryg for nørder” ved Pia Winter, Bryghuset Winther Bargholz
12:30 – ”Mad og øl” ved Rune Kroman, Kromanns Køkken
13:30 – ”Kend din øltype” ved Anders Evald, Danske Ølentusiaster
14:30 – ”Øl og smagsgivere” ved Anders Evald, Danske Ølentusiaster
15:30 – Kåring af årets klosterøl 2017 ved dommere; Henrik Riistoft Nygaard, Jens Ungstrup og Carsten Berthelsen

MØLLECAFÉENS MENU:
(Tilberedt og serveret af Rabarbergården)

Cremet kartoffelsuppe – kr. 95.-
m. ramsløgsolie, ristet rug, sprøde porreringe & ostebrød til at dyppe med

Charcuteri bræt – kr. 125.-
med gode ølpølser fra de lokale producenter, gode danske bio og øko oste, øl-syltede løg & klostersennep. Malt knækbrød & surdejsrugbrød

Øl braiseret skank – kr. 165.-
fra glad øko-gris, perlebyg i braiseringssky & fermenteret kål

Lun øl-kage kr. 55.-
& rørt smør

Der serveres Ølandshvede brød & kryddersmør til alle mad retter
Børn under 11 år, halv portion, halv pris.

oelfestival-collage

Tilmeldingen til dette arrangement er desværre lukket.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Attention
We're sorry. Either an error occurred or the event(s) you were attempting to register for may no longer be open for registration.