Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik for at optimere websiden. Accepter cookies Læs mere

Vinterferie

fastelavn 640x340

Kom med til middelalderens udgave af fastelavn, hvor du kan være med i "Jagten på den omvendte verden".

MIDDELALDER OG FASTELAVN
Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til middelalderen, og som fungerede på en lidt anden måde, end den gør i dag. Det kan familier opleve, når vi åbner dørene til middelalderens fastelavn i skolernes vinterferie.

I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Fastetiden var en fysisk og åndelig forberedelse til påsken. Udover at give mulighed for at nyde alle de spiser, der snart ville blive forbudt, var fastelavnen også en periode, hvor der blev festet og verden blev vendt på hovedet – køkkendrengen blev biskop og kongen blev tigger. Man måtte nemlig mere end normalt til fastelavn, når man bar maske. Og de normale skel i samfundet var ophævet for en stund. Selv munke og nonner klædte sig ud og deltog i løjerne - selvom de ikke måtte.

JAGTEN PÅ DEN OMVENDTE VERDEN
Festlighederne til fastelavn varede en hel uge i middelalderen, så I vinterferien byder vi indenfor til ”Jagten på den omvendte verden” – en aktivitet hvor man skal finde de steder, hvor der blevet vendt op og ned på verden. Derudover kan familiens medlemmer også lave sin helt egen middelaldermaske, spise middelalderlige fastelavnsboller, drikke varm kakao og besøge butikken, der byder på mange spændende varer.

Tilmeldingen til dette arrangement er desværre lukket.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Attention
We're sorry. Either an error occurred or the event(s) you were attempting to register for may no longer be open for registration.